De leermeester

Roman over John Knox

Auteur: Douglas Bond

De leermeester
 
Prijs: € 9,95
Uitgever:Uitgeverij De Banier, Apeldoorn
Medium:Boek
EAN:9789033616280
 Ingenaaid
NUR:342 - Historische roman (populair)
Leverbaarheid:Leverbaar

Lees verder...BESTELFORMULIER

Ja, stuur mij: exempla(a)r(en) van het Boek "De leermeester".

BESCHRIJVING

Beschrijving De leermeester van Douglas Bond:

Hoewel hij korter was dan de gemiddelde man, straalde hij iets uit waardoor hij voor mij altijd groter leek dan de mensen om hem heen.

1547. John Knox, ‘de donderende Schot’, leeft in een turbulente tijd. Het corrupte, Rooms-katholieke Schotland is vol avontuur en gevaar. Knox wordt vogelvrij verklaard, vlucht met een groep gelijkgezinden naar een kasteel, wordt overmeesterd door de Franse tegenstanders en zit maandenlang als roeislaaf op een Frans galeischip. Toch blijft hij vasthouden aan de onvervalste Bijbelse waarheid, zelfs als de Schotse koningin Mary er alles aan doet om hem te doden.  

Het levensverhaal van John Knox wordt verteld vanuit het perspectief van zijn jonge leerling, George Douglas, die zijn geliefde leermeester probeert te beschermen. 

Ontdek het fascinerende verhaal van een bescheiden man, die door de genade en kracht van het evangelie een van de meest invloedrijke figuren in de Schotse kerkgeschiedenis geworden is.

Douglas Bond is docent Engels en geschiedenis. Door deze achtergrond schrijft hij voornamelijk historische fictie en biografieën. Bond heeft al meer dan twintig boeken geschreven. In Nederland is hij bekend geworden door Het verraad, een historische roman over het leven van Johannes Calvijn.

Over ons

Refoboek per post

Refoboek per post is een internetboekwinkel met uitsluitend reformatorische boeken.

Heeft u vragen? contact ons.

Verzend info

Refoboek per post verzend volgens specifieke voorwaarden. Meer

Betaal methodes

© Refoboek per post 2016 All rights reserved